Teringin nak makan Jajangmyeon (?)

February 16, 2018

KLCC Quizzin Rasa Food Court


Ja-jang-myun 자-장-면

자장면 Jajangmyeon? Cakap sikit siapa yang tak teringin nak merasa? Nak-nak lepas tengok drama korea. Bila ada scene diorang slurp slurp mee tu. 



UMHP! tempting gila!

Entry kali ini more to Review i guess. Sebab kita teringin sangat nak merasa jajangmyeon. So, pergilah kita mencubanya di sebuah restoran dubu**. 

First thing to do bila nak makan jajangmyeon ni, ialah how we mix it. Alah! macam dalam drama tulah... the sound from mixing is pleasure! HAHA.

Jadi masa mix tu, tak dapat feel pon sebenarnya. Tak ada pon sound effect macam dalam TV tu! Then, makan lah kita. Sumbat je satu suap, yang mana my first impression is... THIS IS NOT WHAT I EXPECT TO GET. But deep inside me i told myself, this is your first trying. Its okay! 

Terima kasih restoran tersebut menjadikan my first impression BAD. Out of taste! Cruel reality. Not my taste at all because i love savory and spicy. So imagine lah rasa kacang soya aka kicap bodo je hehehe. Memang lah bukan taste kita.


 Tengok tu, nampak cedap je! HUAA



Lepas tu tengok pulak lagi show and kdrama... rasa nak try tu datang lagi! So dengan gigihnya try lagi dekat Suria KLCC punya food court! Highly recommended! sebab halal memang halal. Sedap memang sedap!!!! Korean punya air tangan lagi! so memang original recipe lah! Sound effect macam dalam TV tu pon jadi. Bunyinya likat, pekat, melekat! Finally~~~


I try to eat like this but  my mouth just cant take it the sumbat sumbat style. hahaha. nope nope

So untuk malaysian yang teringin jugak, boleh lah try Quizin Rasa punya food court. Ada dekat KLCC, KLIA pon ada! Give it a try~ worth iit.

You Might Also Like

7 comments

  1. wa bestnya dpt makan jajangmyeon! sya teringin gila nak makan tu..yess mostly kdrama mesti ada scene diorg makan jajangmyeon. nmpk sedapp sangat.

    ReplyDelete
  2. betul. they make it look like it was so good but bila tak kene dengan taste kita tu paham2 je la kan. x semua benda yg nampak sedap tu sebenarnya betul2 sedap. i did try once and it taste okay to me but not to the extent yg i nak makan lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha yes agreed .. tak adalah sampai teringat-ingat...

      Delete

Please leave your comment... jebal~

Top Commentators

Boy In Luv

Converse High