Maze Runner: The Death Cure (2018)

February 19, 2018



Finale to the Maze Runner Saga! Confirm ramai dah tengok kan. Kita pon tak sabar nak tonton, keluar panggung je terus pegi. Cinema lengang je pasai kita pergi pagi gila, amik tiket awal.

The death cure ni betul-betul mencengkam jantung kita. Mana taknya sesuai dengan pepatah yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. sebab....

Misi nak selamatkan minho dah confirm-confirm banyak likunya. Terangkat-angkat jugak lah kita duduk dalam wayang tu bila sampai scene zombi kejar. HAHA.

Dalam nak selamatkan Minho tu, kena pulak merisikokan diri masuk kandang rimau...terlepas dari mulut buaya, masuk ke dalam mulut harimau pulak! Stress naw kas rasa. Tinggal je lah minho tu! Pegi kejar WCKD semata sebab minho je. hahaha. Kalau den tinggal je! gila apa pi kejar WCKD tu? Boleh jadi gila kalau terperangkap lagi. Lol JK.

Yang tak boleh bela, dah masuk gerabak minho, carik minho je. Cam tak happy dapat selamatkan satu gerabak tu. nampak nau bias-nya hahaha Just kidding!

Tapi kenahpa?! kenapa lambat sangat bawak penawar tu?! kenapa? Save our NEWT! Poor Newt! Terima lah takdir itu~ Seperti yang kita kata tadi ibarat dikejar tak dapat, dikendong berciciran... nasib baik ada Gally! kalau tak, sia-sia je semuanya.

Conclusionnya, jahanam the last city so called diorang tu, dikerjakan oleh geng Thomas! Itulah pengajarannya. Haha XD.

Another Recommended Movie!

You Might Also Like

4 comments

  1. Manaaa boleehhh tinggalkan Minho! dia bae okayy. Hahah best kan cerita ni tapi tulah sedih la newt mati.. poor him :( Sya tak puas hati satu je, scene Minho tak banyak! huh :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. opsss hehehehe, mmg tak banyak scene minho huhu.

      Delete
  2. Haha. Setuju Rose cakap part selamatkan satu kontena je. Memang nampak biased pun. Haha.

    Siqah suka Thomas dalam filem ni. Sedih masa Newt mati T_T

    ReplyDelete

Please leave your comment... jebal~

Top Commentators

Boy In Luv

Converse High