ONLINE SHOPPING TIPS: Tips Shopping Dekat LAZADA

November 26, 2017



Sunday,
12.40 pm
Selangor, Malaysia.

Hye,

Hari ni nak share sikit ilmu online shopping dekat LAZADA. Sebenarnya baru je berjinak-jinak dengan Online Shopping ni! So sepanjang berjinak-jinak tu adalah tips sikit yang diperolehi.

Kita as a buyer memang nak barang yang berkualiti dan harga pun baik~ Hari ni TIPS nak dapat harga murah daripada harga jual dengan menggunakan VOUCHER!

Mungkin ramai yang belum tahu atau ada yang sudah tahu... tak apa baca je lah jugak! HAHA
Tapi~ yes ada tapi. Voucher ini hanyalah RM5 sahaja. Bolehlah daripada tak ada~ Sebab, voucher ni je tak banyak songeh. yang lain banyak songgeh!

Mudah sahaja. Ikut Step-step berikut ya!

1) First sekali, you cari lah apa-apa produk yang you nak beli. Kalau macam I, tekan je mana-mana sebab nak buat tutorial je~


Okay katakan you nak beli baju ni! Actually I belikan untuk my mum ^^.
Kenalah ada app LAZADA ya atau beli by WEBSITE.

2) Next, pastikan you sediakan laptop dekat depan atau phone lain. Sebab nak google Pricetory. Nanti nak Checkout tak boleh ada gangguan. So be pprepared!


Taip macam tu dekat google na~ Tekan first link.

3) Then, keluar macam ni


nampak tak, sama tak macam you punya?

4) Then, masukkan title produk you sebijik-sebijik macam yang ada dekat lazada tu...
      
     Macam ni YAZILIND BOHO HIPPIE WOMEN
     HA~~ tu dia nama baju yippie kau!
     Tak payah la type full... asalkan baju tu keluar nanti dah okay dah... janji depan jangan salah.               okay?

     If, tak keluar jugak type panjang lagi... Macam ni
     YAZILIND BOHO HIPPIE WOMEN LONG SLEEVE


HA~ nampak kan green button tu? Tekan benda alah tu, keluarla VOUCHER. Dekat atas ni dia tulis 2 voucher. So, boleh pilih mana-mana... 


Nampak tu yang semua CAPITAL LETTER itu lah VOUCHER nya~
EZBACK2SHOP blabla tu...

5) Then, pergi Checkout produk dekat phone yang ad LAZADA


Dekat situ nampak ada ruangan APPLY VOUCHER... masukkan CODE tadi.. press apply. k? Bila dah succed keluar 'you succesfully apply voucher', baru proceed, kay?

6) Apa lagi? PLACE YOUR ORDER!

Plan B~

Cara ni kadang2 tak jalan jugak. Apa boleh buat? Just google je EZBACK2SHOP lazada voucher... nanti ada terpampamg website2 yang provide you dengan voucher ni. Okai?

Lagi satu!
Kalau beli barang bawah RM10 hengget tu tak payah la letak Voucher ye~ haha. memang tak dapek la. oke?

Enjoy~









Sunday,
Selangor, Malaysia.
26/11/2017, 1:04 pm.





You Might Also Like

0 comments

Please leave your comment... jebal~

Top Commentators

Boy In Luv

Converse High